Skip to content

Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse (EPTE).

Heeft u chronische peesklachten?  Last van uw achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees of schouderpezen? En alles is al geprobeerd en u heeft nog steeds klachten, dan is EPTE® misschien de oplossing voor u, een innovatieve en veilige manier om van uw chronische peesproblemen af te komen.

Met een uiterst dun (0,3mm) naaldje wordt onder echoregistratie precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht, kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-amperage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen. Deze milde stroom heeft een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefselvezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd. Dikwijls wordt er ook gekozen voor een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling.

Door de speciale wetenschappelijk effectief bewezen oefenmethodiek wordt de pees ook weer sterk en trek vast. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in uw dagelijks leven weer goed aan en doet ook geen pijn meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, maar die kunnen niet op de behandeldag uitgevoerd worden. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

De behandeling vindt plaats door een gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeut. Deze therapeut werkt op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE® concept.

Foto EPTE fysiotherapie