112014jun

Na verbouwing klaar voor de toekomst

Fysiotherapie Scheepjeshof is een praktijk die ruim 45 jaar bestaat en geworteld is in het Veenendaalse (fysiotherapie) zorgveld. De praktijk is opgericht door Jan van de Pol. Na te zijn gestart op de Zandstraat verhuisde de praktijk in 1983 naar de Duivenwal. In 1992 werd de huidige locatie geopend op de plek waar vroeger de Scheepjeswolfabriek stond. Fysiotherapie Scheepjeshof is onlangs geheel gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. De praktijk beschikt over vier behandelkamers en een oefenzaal van ongeveer 80m2 met de nieuwste training- en fitnessapparatuur. Deze oefenzaal is uitermate geschikt is voor individuele therapie en training maar ook voor het geven van groepstrainingen bij beweegprogramma’s zoals COPD, Diabetes, Reuma en Cardio Vasculair Risico Management. De praktijk is voorzien van airconditioning en is toegankelijk voor rolstoelen.

De vier fysiotherapeuten bij Scheepjeshof zijn Mariska de Rooij, Peter op ’t Hof, Tom Leenaerts en Arie Brouwer.
In de praktijk worden naast reguliere Fysiotherapie de volgende behandelwijzen/ methoden toegepast: Manueletherapie, Sportfysiotherapie, Oncologische Fysiotherapie, Echografie, Shockwave en Dry Needling. Drie keer per week wordt er groepsgewijs getraind door mensen met COPD.

Fysiotherapie Scheepjeshof stelt hoge eisen aan kwaliteit en vindt een goede samenwerking met collega’s in andere praktijken en artsen belangrijk. Dit wordt o.a. bereikt door continue na – en bijscholingen van alle fysiotherapeuten. Zij nemen deel aan diverse netwerken in eerste en tweede lijn zoals het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Ook worden er belangeloos diensten verleend aan diverse Veenendaalse sportclubs. Tom Leenaerts is vaste fysiotherapeut bij de selecties van SKF tafeltennis en Arie Brouwer is dit bij de volleybalteams van Prins-VCV en Zimpel-VCV .

Fysiotherapie Scheepjeshof heeft tevens als doel om een academische fysiotherapiepraktijk te worden waarbij wetenschappelijk fysiotherapeutisch onderzoek wordt uitgevoerd.