Skip to content

Onze cliƫnten staan centraal

Bij Fysiotherapie Scheepjeshof worden vele mensen behandeld, jong en oud. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Hiervoor worden verschillende behandelmethoden toegepast.

Fysiotherapie (oefentherapie, massage en fysische therapie), manuele therapie (vooral bij klachten in de wervelkolom en gewrichten in armen en benen) en sportfysiotherapie. Naast behandelingen zorgen de fysiotherapeuten voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling van klachten te voorkomen.

Verder beschikt het Instituut over een grote oefenzaal met diverse trainingsapparatuur, waar zowel individuele- als groepstherapie kan worden gegeven.

 

Wilt u meer informatie over vergoedingen Fysiotherapie, kijk dan op de website: https://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/fysiotherapie

Kwaliteit gewaarborgd

De fysiotherapeuten in onze praktijk zijn lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, het KNGF.

Deze beroepsorganisatie streeft krachtig naar versterking van het imago van fysiotherapeuten, onder meer door het voeren van Kwaliteitsbeleid. Individuele fysiotherapeuten die aan de gestelde eisen van het kwaliteitsprogramma voldoen worden opgenomen in het kwaliteitsregister van het KNGF. De fysiotherapeuten van onze praktijk zijn in dit kwaliteitsregister opgenomen. De fysiotherapeuten in onze praktijk nemen deel aan een IOF (Intercollegiaal Overleg Fysiotherapeuten) Een IOF is een overleg van een groep fysiotherapeuten (10-15) die met elkaar in gesprek zijn over het vak.

Alle fysiotherapeuten van onze maatschap nemen deel aan een klachtenregeling via het KNGF die voldoet aan de Wet Klachtenregeling Cliƫnten Zorgsector.

De titel fysiotherapeut is een beschermde titel. Iemand die in het bezit is van het diploma fysiotherapie is pas bevoegd om de titel fysiotherapeut te voeren na registratie in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De therapeuten van de praktijk blijven middels cursussen, bij- en nascholingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.