Skip to content

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut helpt u als u een sportblessure heeft. U wil daar zo snel mogelijk vanaf om weer te kunnen sporten. De sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens uw sporten gebeurt en hoe uw blessure heeft kunnen ontstaan.

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Tijdens de eerste ontmoeting zal de sportfysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met u hebben om erachter te komen wat er speelt. Er wordt een lichamelijk onderzoek gedaan en aan de hand van de bevindingen van het gesprek en onderzoek wordt er met u een behandelplan gemaakt.

Behandeling:

De sportfysiotherapeut heeft verschillende behandelmogelijkheden. Oefentherapie is erg belangrijk bij het verhelpen van sportblessures maar er kan ook gebruikt gemaakt worden van bijvoorbeeld manuele therapie, shockwave of dry-needling. Soms is ondersteuning van een tape of brace nodig. Vaak wordt er bij het oefenen gebruik gemaakt van de moderne oefenzaal die Fysiotherapie Scheepjeshof heeft maar u krijgt ook een oefenprogramma om thuis te oefenen. Zo werkt u samen met de sportfysiotherapeut aan een snel en optimaal herstel.

Met welke klachten en vragen kunt u bij de sportfysiotherapeut terecht?

  • Sportblessures
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Voor een blessurepreventie advies
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding etc.

Kwaliteit:

Arie Brouwer is sportfysiotherapeut bij Fysiotherapie Scheepjeshof. Hij is een zeer ervaren sportfysiotherapeut die jarenlang het Nederlands Waterpoloteam heeft begeleid als fysiotherapeut. In de praktijk behandelt hij alle soorten sportblessures. Ook is hij betrokken bij de volleybalselecties van VCV en team Veenendaal. Arie Brouwer werkt nauw samen met sportartsen in de regio en is hij lid van diverse netwerken. Als erkend sportfysiotherapeut is hij lid van de Nederlandse Vereniging van Sportfysiotherapie (NVFS) en staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Eén van de onderdelen van de registratie- en herregistratievoorwaarden is het continu volgen van bij- en nascholingen. Het register is te raadplegen via www.nvfs.nl of via www.kngf.nl

web-NextFysio-Scheepjeshof-106